پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

 

 

 

 

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت

نوع فایل : .ppt ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد اسلاید : 87 اسلاید

قسمتی از متن .ppt :

شیمی و فناوری غلات

قوت غالب
50 درصد کربوهیدرات
یک سوم پروتئین و تا 85 درصد کالری
50 تا 60 درصد ویتامین های گروه B
 از نظر منشا: علفهای وحشی
جو Hordeum vulgre سابقه 5000 ساله
گندم در نواحی معتدل مانند اوراسیا
(Triticum monoccum) Einkorn 7 جفت کروموزوم (دی پلوئید) 
 (T.dicoccum) Emmer 14 جفت کروموزوم  (تترا پلوئید)
T.aestivum 21 جفت کروموروم (هگزا پلوئید)
ارقام دیگر گندم:
Spelt , Emmer, Kamut 
نوعی Emmer  به نام Durum

برنج Oryza sativa))
ذرت (Zea mays
5000 سال قبل در نواحی استوایی و جنوب شرقی آسیا
ارزن (Eragostoideae panicoideae)
Eragrostis tof دارای اهمیت بالا
سورگوم ((Surghum bicolor
از زیر خانواده Andropogonideae
چاودار(Secale cereale)
جو دوسر یا یولاف (Avena Sativa)
دو مورد اخیر غلات ثانویه، سازگار با آب و هوای مناطق شمالی و سرد
خود رو و بعدها کشت شده
 تریتیکاله از تلاقی گندم و چاودار

از نظر ساختمانی:
میوه تک دانه و خشک بنام cariopsis
 Kernel یا grain
 کاریوپسیس شامل پوشش میوه fruit coat یا پریکارپ
  دانه را احاطه کرده به پوشش دانه seed coat متصل است
 دانه شامل: جوانه  embryo و اندوسپرم  endosperm, و پوشش دانه
کاریوپسیس غلات در فرم تغییر شکل یافته برگ غلات:
کاه و پوشال
در جو و جو دوسر و برنج کاملا متصل به کاریوپسیس (hullیا  (husk
در سایر غلات مانند گندم براحتی جدا می شود

کاریوپسیس گندم:
8 میلی متر طول و 35 میلی گرم وزن 
قسمت پشتی ماهی پشت و در سوی دیگر دارای شیار crease
شیار مقابل جوانه و سراسر دانه تقریبا در مرکز آن
شیار مشکلات بهداشتی دارد مثلا رشد کپک و وجود گرد و غبار
پریکارپ دانه شامل دو قسمت داخلی و خارجی (بال زنبوری)
لایه الورون، معمولا به ضخامت یا سلول کل اندوسپرم و جوانه را در بر گرفته، خارجی ترین قسمت اندوسپرم
الورون فاقد نشاسته ولی غنی از املاح، پروتئین، چربی و ویتامین ها 
همراه با پریکارپ و پوشش دانه سبوس را تشکیل می دهد
جنین یا جوانه 2/5 تا 3/5 درصد وزن دانه
دارای محور جنینی (embryonic axis) و scutellum 
اسکوتلوم مانند منبع ذخیره
جوانه فاقد نشاسته اما غنی از پروتئین، قند و چربی

اندوسپرم  و از جمله لایه آلورون شامل سه لایه:
سلول های محیطی، سلول های منشوری و سلول های مرکزی
تفاوت در شکل و اندازه و موقعیت (نزدیک با آلورون ضخیم تر)
فاقد سلولز اما دارای پنتوزان ها و همی سلولز
ضخامت دیواره سلول ها در انواع گندم متفاوت است
بر این اساس گندم سخت و نرم وجود دارد
نوع سخت پنتوزان بیشتر و جذب آب بالاتر مناسب تهیه نان
نوع نرم جذب آب کمتر مناسب تهیه شیرینی
 تفاوت دیگر در نحوه خرد و شکسته شدن
گندم سخت بیشتر دیواره سلول و کمتر محتویات خرد می شود
گندم نرم بیشتر محتویات سلول شکسته می گردد
تشکیل آرد از محتویات سلول
در آرد گرانول های نشاسته در کنار گوی های پروتئینی (protein bodies) هستند
گرانول های نشاسته گندم بصورت عدسی شکل یا کروی
در گندم  های سخت اتصال قوی بین نشاسته و پروتئین
نحوه اتصال به مات یا شفاف (شیشه ایی) بودن مقطع دانه منجر می شود 
در دانه های شفاف تراکم بیشتر و اتصال نشاسته-پروتئین قویتر 


فهرست مطالب و اسلایدها:

قوت غالب

 از نظر منشا: علفهای وحشی

ارقام دیگر گندم:

سورگوم ((Surghum bicolor

کاریوپسیس گندم:

اندوسپرم  و از جمله لایه آلورون شامل سه لایه:

تشکیل آرد از محتویات سلول

در تجارت گندم:

انواع ذرت

برنج

جو

 چاودار

جو دوسر یا یولاف

تریتیکاله

شبه غلات

غلات محصولاتی با قابلیت نگهداری طولانی

نگهداری به روشهای گوناگون:

اهمیت رطوبت در معاملات غلات

 تاثیر نوع دانه بر تنفس:

آفات انباري:

حشرات هم يك مشكل عمده در نگهداري غلات:

 اكثر حشرات  آسيب رسان به غلات:

مهمترين جوندگان زيان آور شامل:

تاسيسات ذخيره اي سيلو

خروج با صادرات گندم:

 روشهاي سالم سازي گندم:

اكسيد اتيلن:

 فوميگانهاي مايع:

فسفين ((PH3 :

تفاوت  در بین غلات برحسب ظرفیت نگهداری گاز آنها

تركيب شيميايي غلات

 ساختمان شيميائي

آمیلوز:

آميلوپكتين

گرانولهاي نشاسته:

ساختار دروني گرانولهاي نشاسته:

بررسي ساختار ميكروسكوپي يك گرانول نشاسته:

 اجزاء كم مقدار در گرانولهاي نشاسته:

وجود پروتئينهائي مانند فريابيلين (Friabilin) و پيوروايندولاين (Puroindoline) بر روي نشاسته

پيوروايندولاينها،پروتئينهاي بازي و هيدروفوب

رقمهاي عاري ازPIN-a

چربيها

ژلاتينه شدن، تشكيل خمير و تنزل كيفيت ذرت در نشاسته:

مشاهده تنزل كيفيت در كنار ژلاتينه شدن و تشكيل خمير

ژلاتينه شدن :Gelatinization

 نقطه آغاز ژلاتينه شدن و دامنه پديدار شدن آن بستگي به:

تاثیر شدید بهم زدن بر رفتار نشاسته

تعديل يا تغيير خواص نشاسته ( (Starch Modification 

تغييرعملكرد نشاسته از طریق تعدیل شيميائي

 انواع تعدیل شیمیایی:

 انواع روشهای جایگزینی:


دسته:

پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

خرید آنلاین