پاورپوینت با موضوع تأثير عوامل محيطي بر رشد و نمو سبزيها

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .ppt ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 16 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
تأثير عوامل محيطي بر رشد و نمو سبزيها:
فتوسنتز و رشد و نمو گياهان تحت تأثير عوامل ژنتيكي و محيطي است. هر گياهي خصوصيات ژنتيكي خود را از والدين خود به ارث ميبرد.
اما عوامل محيطي نيز با توجه به نوع آب و هواي منطقه، زمان كشت و نحوه انجام عمليات زراعي بر رشد و نمو سبزيها تأثير ميگذارند. اين عوامل محيطي شامل: نور، دما، دياكسيدكربن، خاك، تغذيه و كوددهي ، كنترل علفهاي هرز، كنترل آفات و بيماريها، آبياري، رطوبت نسبي است.
دی اکسید کربن
دياكسيدكربن هوا طي عمل فتوسنتز با آب تركيب و مواد لازم براي رشد گياه را فراهم ميسازد. كربن نقش مهمي در فتوسنتز و توليد ماده خشك در گياهان دارد.
كربن به صورت دياكسيد كربن (CO2) از آتمسفر جذب شده و در فرآيند فتوسنتز به کار ميرود. تنها قسمت ناچيزي از آن از طريق محلول خاك جذب ميشود.
غلظت گازكربنيك با صنعتي شدن شهرها و سوخت فسيلي از ميزان 285 قسمت در ميليون در قرن 19 به میزان 320 قسمت در ميليون در اواسط قرن 20 افزايش پيدا كرده است. در حال حاضر اين مقدار در بعضي از نقاط دنيا به طرز سرسام آوري از حد مجاز نيز بيشتر است.
6Co2+6H2O C6H12O6 + 6O2
غلظت گازكربنيك در شرایط تابش نور شديد در مناطق سبزيكاري كه داراي تراكم بوته متعادلي در واحد سطح هستند، پايين تر از 250 قسمت در ميليون است، در صورتي كه اين مقدار در مزارع سبزيكاري با تراكم زياد در واحد سطح، حدود 150 قسمت در ميليون میباشد.
غلظت زياد گازكربنيك در پرورش سبزیهای گلخانهاي حائز اهميت است. فتوسنتز در گياهان در شرایط مناسب نور، دما و جريان آب و هوا به موازات افزايش غلظت گازكربنيك تا حدود 300 قسمت در ميليون افزايش مييابد.
غلظت كم آن در محيط گلخانه ميتواند يكي از عوامل عمده محدودكننده فتوسنتز در گياهان گلخانهاي باشد؛ زيرا محيط گلخانه بسته است و Co2 موجود در آن توسط گياهان براي عمل فتوسنتز مصرف ميشود و غلظت آن كاهش مييابد.
ز طرفي با توجه به هزينه بالاي احداث گلخانه، لازم است كه ترتيبي اتخاذ گردد تا حداكثر فتوسنتز و عملكرد بهدست آيد. بنابراين براي داشتن فتوسنتز مناسب در گلخانه يا بايد به نحوي با انجام تهويه، غلظت اين گاز را در حد هواي بيرون از گلخانه نگه داشت و يا اينكه به طور مصنوعي CO2 به فضاي داخل گلخانه تزريق كرد.
براي رسيدن به حداكثر عملكرد با تزريق CO2 (در صورت مناسب بودن ساير عوامل محيطي)، غلظت آن بايد به نقطه اشباع برسد. نقطه اشباع CO2، غلظتي از CO2 است كه با افزايش غلظت آن ، بر ميزان فتوسنتز گياه افزوده نشود. بيشتر گياهان در غلظت ppm 1300 به نقطه اشباع ميرسند
فهرست مطالب و اسلایدها:
دی اکسید کربن
شرايط غنيسازي گلخانه با CO2
پاسخ گياهان به تزريق CO2
منابع تأمين CO2 براي گلخانه
2- تجزيه مواد آلي
3- استفاده از كپسول CO2 خالص