پاورپوینت درباره تدابير خوردن و آشاميدن

پاورپوینت درباره تدابير خوردن و آشاميدن

پاورپوینت درباره تدابير خوردن و آشاميدن

 

 

 

 

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت

نوع فایل : .ppt ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد اسلاید : 82 اسلاید

قسمتی از متن .ppt :

تدابير خوردن و آشاميدن

1- تأثیر به ماده (انواع غذا)
2- تأثیر به کیفیت (انواع ادویه)
3- تأثیر به خاصیت (سم یا پادزهر)

1- غذای مطلق (زرده تخم مرغ، گوشت لطیف، گندم) 
2- دوای مطلق (دارچین و زنجبیل، فلفل)
3- غذای دوایی (کاهو، کدو، انگور)
4- دوای غذایی (سیر، توت، خرما)
5- ذوالخاصیه (پادزهر یا سم)
 روغن گاو، سیب، جدوار
 افیون، سم مارها

1- صالح الکیموس و فاسد الکیموس
2- لطیف و کثیف
3- کثیر الغذا و قلیل الغذا

غذاهایی که فقط خون تولید می کنند و اخلاط دیگر را خیلی کم فقط به اندازه نیاز بدن تولید می کنند صالح الکیموس هستند

غذاهایی که علاوه بر خون،اخلاط دیگررا بیش از نیاز بدن تولید کنند فاسد الکیموس نامیده می شوند 

 غذای کثیف :
  الف :غذایی که از آن خون غلیظ تولید می شود 
  
   ب:
       1-    به سهولت از قوه مغیره منفعل نمی شود
       2-   به سهولت مشابه جوهر اعضاء نمی شود 
       3-  به سهولت انفعال از اعضاء نمی یابد

غذای لطیف :
غذایی که از آن خون لطیف تولید شود
 
ب :
1-به سهولت از قوه مغیره منفعل می شود
2-به سهولت به جوهر عضو مستحیل می گردد
3-به سرعت از بدن تحلل و تفارق می یابد

- گندم
 خوب بدون آفت
- برنج 
خوشبوي گيلان و  شيراز و پيشاور هند،
- گوشت
 گوسفند يك‌ساله و بزغاله شش‌ماهه و گوساله يك‌ساله و كبك و درّاج و تيهو و مرغ‌بچه و خروس‌بچه و ماهي سفيد تازه و قزل‌آلا به شرط آن‌كه در حركت بوده باشند،
- شيريني‌هاي ملايم
 از شكر و بادام، ميوه‌هاي تر چون انجير و انگور  پيش از غذا و انار ملس پس از غذا و خربزه ميان دو غذا و رطب تازه به شرط آن‌كه در همان بلد رشد كنند.

غذا و مزاج

سوءمزاج صفراوی: 
غذاهای مرطب بارد مانند خورشت کدو، سوپ جو و ترشی‌های مرطب مانند تمرهندی و نارنج و غوره  
سوءمزاج دموی: 
غذاهای سرد و قليل الغذا مانند غذاهای ترش
سوءمزاج بلغمی:
 مزاج به غذای گرم و لطیف مثل گوشت گنجشک و کبک با دارچین و زیره
سوء مزاج‌ سوداوی:
 غذاهای رطوبت‌بخشِ معتدل مانند گوشت بره و زرده تخم مرغ

نکات لازم در غذا خوردن 

بايد كه غذا از جنس غذاي مطلق باشد و نه غذاي دوائي؛ مثلاً سير كه حاد است، خون را مي‌‌سوزاند و خيار كه غلیظ است، احداث رطوبت مائي مي‌كند كه قبول عفونت می‌نماید.

تعديل مقدار غذا: زيادش باعث فساد مي‌گردد و كم آن موجب ضعف و لاغري و سقوط قوّت مي‌شود.
- بايد موقعي كه هنوز كمي اشتها هست، دست از خوردن غذا بكشد. چرا؟
- اگر زياده‌روي در خوردن موجب فساد هضم شد ← امساك، قي، گلقند آفتابي و جوارشات هاضمه


فهرست مطالب و اسلایدها:

مبنای تقسیم بندی خوراکی ها

اقسام خوراکی ها

اقسام اغذیه

مراتب درجات چهارگانه ادویه

خوراك اصلي انسان

غذا و مزاج

نکات لازم در غذا خوردن

نبایدها

چه غذاهايي را نبايد با هم خورد؟

طعم غذا

ارتباط طعم غذا با کیفیت آن

غذای ترش

غذای شور

غذای بیمزه

غذای چرب

غذای تلخ

غذای گس یا عَفِص

اگرغذائی هم تلخ بود و هم قابض

اگرغذائی هم شور بود و هم قابض

اگر غذائی شور و تلخ بود

اگر هم قابض بود و هم تند

اگر هم ترش بود و هم قابض

طعم غذا

ظرف غذا

بهترين ظروف پخت غذا

وجود خلط صفراوی در معده

اگر در معده خلط بلغمی

مضرات غذای گرم

مضرات غذاهای سرد

مضرات غذای ضعیف القوام

مصلحات

آب

تدبیر آب


دسته:

پاورپوینت درباره تدابير خوردن و آشاميدن

خرید آنلاین