پاورپوینت درباره فیزیولوژی دستگاه گوارش (روده و معده) Gastrointestinal Physiology

پاورپوینت درباره فیزیولوژی دستگاه گوارش (روده و معده) Gastrointestinal Physiology

پاورپوینت درباره فیزیولوژی دستگاه گوارش (روده و معده) Gastrointestinal Physiology

 

 

 

 

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت

نوع فایل : .ppt ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد اسلاید : 48 اسلاید

قسمتی از متن .ppt :

Gastrointestinal Physiology

Microanatomy of the Gut
The Basic Plan

شكل مقطع  عرضي روده را نشان ميدهد كه از داخل به خارج شامل لايه هاي:
مخاط Mucosa
زير مخاط  Submucosa
عضله صاف  Muscularis
سروز Serosa

Nerve supply

پاراسمپاتيك:
تحريك سبب انقباض عضله صاف و افزايش ترشح
نورونهاي پيش عقده اي در دو قسمت قرار دارند: در اعصاب كرانيال( زوجهاي VII و IX و X) و در نخاع ساكرال ( S2-S4)
 زوج VII به غدد زير زباني و تحت فكي
زوج IX به غده پاروتيد
 زوج X به مري،معده،لوزالمعده، روده كوچك و بيمه ابتدائي روده بزرگ
اعصاب ساكرال به سيگموئيد، ركتوم
سمپاتيك:
تحريك سبب شل شدن عضله صاف و كاهش ترشح
نورونهاي پيش عقده اي از شاخ جانبي نخاع در حد فاصل T5-L2 منشاء ميگيرند
بخش اعظم فيبرهاي پس عقده اي از گانگليونهاي سلياك و مزانتريك منشاء ميگيرند

سيستم عصبي داخلي يا انتريك                            Intrinsic or enteric nervous system
داراي دو شبكه:
ميانتريك يا اورباخ Myenteric (Auerbach’s) 
بين لايه عضله حلقوي و طولي قرار گرفته است، بطور عمده در كنترل فعاليتهاي حركتي دستگاه گوارش نقش دارد
داراي نورونهاي تحريكي و مهاري
زيرمخاطي Submucosal (Meissner’s) 
در زير مخاط قرار گرفته است
بطور عمده در كنترل ترشح و جريان خون موضعي دستگاه گوارش نقش دارد

عواملي كه غشاء را دپولاريزه كرده و آنرا تحريك پذيرتر ميكنند:
كشيده شدن عضله
استيل كولين
تحريك پاراسمپاتيك
برخي از هورمونها
عواملي كه غشاء را هايپرپولاريزه كرده و آنرا تحريك ناپذيرتر ميكنند:
اپينفرين و نوراپينفرين
تحريك سمپاتيك

حركات معده:

با ورود غذا به معده بخش فوقاني معده شل ميشود و غذا را بدون هرگونه افزايشي يا با افزايش مختصري در فشار در خود جاي ميدهند( شلي پذيرنده)
امواج مخلوط كننده بصورت امواج پريستالتيك ضعيفي هر 15-20 ثانيه در قسمت مياني معده شروع ميشود و بسوي آنتر پيشرفت ميكند
تخليه معده:
پس از مخلوط شدن مواد غذائي با ترشحات معده انقباضات قوي بويژه در قسمت آنتر معده بوجود مي آيد كه قادر به تخليه معده است
اسفنكتر پيلور در تمامي اوقات در حال انقباض تونيك است
درجه تنگي پيلور تحت تاثير سيگنالهاي عصبي و هومورال از معده و روده تغيير ميكند

دسته:

پاورپوینت درباره فیزیولوژی دستگاه گوارش (روده و معده) Gastrointestinal Physiology

خرید آنلاین